Stefan Löfven, anser du att energiskatteintäkter är viktigare än att ställa om till förnybart och låta gröna företag tillverka grön energi och drivmedel?

Hur länge tänker du Åsa Romson tillåta att vi importerar mat som är producerad på ett sätt som är olagligt för Sveriges bönder?

När mötte du Anna Kinberg-Batra en lantbruksföretagare senast, och vad var då samtalsämnet?

Jan Björklund
hur tror du att vi ska försvara Sverige utan en plan för självförsörjning av mat?

Tror du Annie Lööf att någon kommer att vilja besöka Värnamo, än mindre bo där, när de öppna betade landskapen är borta?

Ebba Busch Thor
går det att rädda Östersjön och producera mat, eller tycker du att vi ska flytta matens miljökostnad till andra delar av världen?

Anser du Jonas Sjöstedt att vårt proteinbehov endast ska importeras och inte komma från mjölk och kött då de flesta proteingrödor är svårodlade här?

Vårt djurskydd är i världsklass, men det har ingen betydelse om vi inte har djur och produktion av mat och istället måste importera. Mat som vi inte vet mycket om hur den producerats. Hur hade Astrid Lindgren tänkt om hon sett konsekvenserna av er politik när landskapet är på väg att försvinna och 1/5 av Sveriges öppna naturbetsmarker har växt igen på tio år?

Spannmåls- och köttproduktionen är direkt beroende av mjölkproduktionen som är motorn på landsbygden. Hälften av kalvarna på mjölkgården går direkt till köttproduktionen och djuren behöver spannmål för foder. Utan djur kommer Öland, Småland och Sverige att växa igen och förutom den stora förlusten av hållbar mat och biologisk mångfald är det också ett hårt slag för besöksnäringen. Så partiledare, ta nu chansen och ge svar till oss företagare på landsbygden. Det gäller din och min framtida mat- och energiförsörjning!

Lars-Ove Johansson, regionordförande LRF Sydost
Mikael Bäckström, regionordförande LRF Jönköpings län