Stora Segerstad Naturbrukscentrum i Reftele är utsedda till Årets UF-skolan för sitt sätt att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Priset delades ut när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö den 17 maj.

På Stora Segerstad erbjuds alla elever möjligheten att driva ett UF-företag under sitt andra gymnasieår och skolan har ett tätt samarbete med näringslivet för att eleverna ska få inspiration och ta med sig användbara förmågor ut i arbetslivet.

– Vi är oerhört stoltaoch glada idag. Priset är en bekräftelse på att det vi gör är bra, och förhoppningsvis får fler upp ögonen för både naturbruk och vår skola, säger Peter Nyman, rektor för Stora Segerstad Naturbrukscentrum.

Juryns motivering
”Årets UF-skola har utmärkt sig genom tydlig förståelse av vikten att utveckla företagsamma individer och säkerställa att eleverna får med sig företagandet ut i arbetslivet. Entreprenörskap löper som en röd tråd genom alla utbildningsprogram och i årskurs två driver alla elever UF-företag. Lärarnas och skolledningens inställning att tillsammans kan vi ta steget från att göra det omöjliga möjligt till att utveckla elevernas ''ta-sig-för-samhet'' är en nyckelfaktor i framgången. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet som värdesätter skolans fokus på att utveckla den entreprenöriella förmåga som efterfrågas i arbetslivet.”

Bakom priset står Visma.