Det här är lite av det som hänt i länet:

Skogsdag i Sännäs
LRF var med på Södras skogsdag i Sännås, Villstad. Ostprovning av svenska klassiker lockade till vårt bord. Bondeniskolan.se, ett utbildningsmaterial på nätet, blev ett populärt inslag och nära hundra personer tog chansen att testa sina skolkunskaper i tipspromenaden från quizet om skogen.

Sodra Skogsdag

Aneby Företagsmässa
I Aneby deltog LRF på den lokala företagsmässan, där kommunens näringsliv visade upp sig för allmänheten. Omkring trehundra skolelever besökte montern och lika många portioner Arlamjölk gick åt. 

Aneby Foretagsmassa

Ost-kampanj &  "Världens dag för världens barn" i Tranås
Provsmakning av ost lockade många till Ica och Svecian blev slutsåld i butiken. Här har Daniel, Hilda och Henrik just avslutat sitt pass. LRF fanns även i Brunnsparken och pratade svensk mat, bjöd på provsmakning och ostlotteri.

ostkampanjTranas

brunnsparken

Redig mat från traktens bönder på Ica i Vetlanda
I slutet på v.37 anordnade Vetlanda kommungrupp, i samarbete med Ica, ett butiksevent kring svensk mat. På lördagen var det familjedag där även LRF Ungdomen medverkade och kördes traktorrace där barnen fick trampa hem sina alldeles egna traktorkörkort. 

traktorrace

Politikerträff i Gnosjö kommun
I Gnosjö bjöd kommungruppen politiker och tjänstemän på gårdsbesök och pratade svensk mat och landsbygdsfrågor!

gnosjo

Politikerträff i Jönköpings kommun
I Jönköping träffade LRF representanter från kommunen för att diskutera exploatering av jordbruksmark.
- Det är en viktig fråga för oss i Jönköping där det byggs mycket och staden växer. Har man en gång tagit åkermark i anspråk blir det inte åkermark igen, sa Emma Hultman och Göran Locking från Jönköpings kommungrupp. 

jonkopingemmaogoran

Skördefest i Apladalen
I Värnamo var LRF var så klart på plats när det anordnades skördefest i Apladalen. Det pratades svenskmärkning och barnen bjöds på mjölk och bullar. 

Ostkampanj x2 i Gislaved
Västbo kommungrupp hade ostkampanj i två butiker under veckan, både Ica Kvantum och Willys hade besök av de lokala bönderna från trakten. På Willys var det en perfekt utmaning att prata svenska mervärden mittemellan dansk fläskfilé och Goudaost till vrakpris. Här fanns utrymmet att förklara hur mycket mjölk det går åt till ett kilo ost, svenskmärkningen och mycket mer. Resultatet blev att osthyllan med Gouda fortsatte att vara nästan full, medan det glesnat betydligt bland Arlaostarna. Även Passionsyoghurten som det bjöds smakprov på fick fyllas på flera gånger i hyllorna.

Vastbo ost

 

Politikerträff med riksdagsledamot från Miljöpartiet
Marcus Söderlind, Anna Samuelsson och Dan Waldemarsson från LRF träffade Stina Bergström, ledamot i Miljö- och Jordbruksutskottet, och Emelie Nilsson, politisk sekreterare och pratade biologiskt växtskydd, svenskmärkning, energipolitik, konkurrenshöjande inspel och mycket mer.

paverkansbord 

Några ytterligare röster från länet under vecka 39:

Nässjö kommungrupp manar kommunen att upphandla lokalt
http://www.smt.se/article/lrf-manar-kommun-kop-lokalt/

Debattinlägg från Anna Samuelsson och Bo Arvidsson, länsförbundsstyrelsen om vikten av en regional livsmedelsstrategi. Inlägget publicerades även i Värnamo Nyheter och Vetlanda-Posten.
http://www.jnytt.se/article/till-bords-for-svensk-mat/

Bonnadan i Eksjö drog folk 
http://www.smt.se/article/bildspel-bonnadan-i-eksjo/

I Vaggeryd bjöds det också in till politikerträff, i Sävsjö träff kring investeringsstöd och på Hemköp i Vrigstad anordades det ostkampanj med mängder av konsumentsamtal om svensk mat och provsmakning av svenskt ost.

Missa inte #vifårlandetattväxa