Den 20 oktober erbjuds lokala livsmedelsproducenter att medverka på en Business to Business-mässa på Elmia i Jönköping. Mässan arrangeras av Grönt Kluster med syfte att skapa förutsättningar för att bredda utbudet och öka försäljningen av lokala råvaror. Att delta på mässan är ett gyllene tillfälle att träffa flera handlare på en och samma plats, och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Det finns plats för tjugofem olika matproducenter som får möjlighet att visa upp sina produkter och dessutom få dem bedömda av en marknadspanel. 

-          Vi har en riktigt kompetent och vass marknadspanel på plats. Jag tror de medverkande företagen kommer få många värdefulla tips och inspiration från dem, säger Helene Lantz.

Som en del av mässprogrammet koras ”Dagens leverantör” med en prisutdelning. Deltagarna kommer dessutom få ta del av seminariet ”Goda exempel och Lyckade affärer” som leds av Håkan Seiborg från Ica Maxi Växjö.

På eftermiddagen öppnar mässan upp för övriga marknadsaktörer, så som grossister, restauranger och butiker.

-          Som producent får du då möjlighet att presentera din produkt för handlarna och erbjuda provsmakning , knyta värdefulla kontakter och i förlängningen kanske få din produkt ut till butikshyllorna.  För livsmedel som kräver tillagning innan provsmakning kommer det att finnas möjlighet till det.

Är du livsmedelsproducent och har en produkt som du skulle vilja marknadsföra?

Kontakta Helene Lantz, projektledare på Grönt Kluster, tel: 0470-70 36 55 för mer information .

Obs: Endast ett fåtal platser kvar!

Mässan är en B2B-mässa och är inte öppen för allmänheten.