Motivering: Långhult Biogas och Söderlinds ekologiska grönsaker är ett gott exempel på hur lokal drivkraft och smart resurshållning bidrar till att Jönköpings län blir ett plusenergilän. Biogas från gödsel och livsmedelsavfall blir grön el och värme till Söderlinds tomatodling, ett resurssmart och klimateffektivt energisamarbete.

- Vi är jätteglada över att blivit uppmärksammade på detta vis. Det känns otroligt roligt och positivt att vi kan vara med och lyfta det gröna näringslivet och de insatser som vi gör kring klimat och energi,  säger Marcus Söderlind från Söderlinds ekologiska tomater. 

Priset delades ut i samband med Klimatkvällen på Spira i Jönköping den 28 september. Klimatpriset är länets största och mest prestigefyllda pris som delas ut för ett framgångsrikt klimatarbete i Jönköpings län.

Bakom priset står Klimatrådet i Jönköpings län. Klimatpriset delas ut till framstående, ambitiösa och innovativa personer, organisationer, åtgärder och initiativ inom energi- och klimatarbetet i länet.