Menyn, som är gjord för att inspirera och stödja offentliga kök, baseras i första hand på svenska råvaror i säsong och innehåller rätter som pumpasoppa, nötfärsbiff, potatistortilla och vildsvinsoch rotsaksgryta.

– Att LRF finns med i Klimatrådets arbete är viktigt och en möjlighet att på ett positivt sätt kommunicera våra frågor, bland annat fördelarna med att välja svenska råvaror. För att nå ut med budskapet är det viktigt att vi hjälps åt på alla nivåer, från lokalavdelningar till kommungrupper och regioner, säger Mikael Wik, miljö- och klimatansvarig i regionstyrelsen LRF Jönköpings län. LRF Jönköpings län har en ledamot i Klimatrådet och ordförande i Klimatrådets fokusgrupp för förnybar energi, jord- och skogsbruk är David Ekbäck, näringspolitisk samordnare på LRF i Jönköping.

Till Klimatveckan i september kommer matsedeln att kompletteras med recept och kommentarer från bland annat kökschefer i skolköken, allt för att matsedeln inte bara ska inspirera utan också kunna användas i sin helhet.

Läs mer på www.klimatradet.se.