Priset delas ut av Länsförsäkringar, Science Park, LRF, Smålands Turism, Hushållningssällskapet och Ester Kök & Bar. Finalister till årets pris var även EM Vilt, Bredaryds Värdshus och Hagshults kossorna.

Juryns motivering:

Årets Matentreprenör i Jönköpings län - Rudenstams Bär och Frukt.

Vinnaren av årets pris har genom god kunskap och gediget intresse för kvalitet och lokala smaker utvecklat ett unikt besöksmål med ett varierat innehåll. Man erbjuder inte bara en fantastisk miljö utan också egna prisbelönta produkter och evenemang som kryddas med ett rikt utbud av produkter från andra närliggande leverantörer. Den raketsnabba resan till den fina utmärkelsen i White Guide Café är i sig en fantastisk prestation. Företaget har under åren genomgått en positiv utveckling och har med sitt professionella bemötande och konsekventa tänk satt den lokala maten och drycken på kartan - i länet, i landet och till och med internationellt på Nobelmiddagen.