Gislavedspolitiker på studieresa

Gislaved kommungrupp bjöd den 8 augusti in kommunpolitiker till traditionsenlig resa inför valet.

Gislaveds bussresa

-          Det var en dag med väldigt bra studiebesök, engagerade företagare som delade med sig av sina verksamheter och vardag. Politikerna var intresserade och det bjöds på mycket diskussioner både i bussen och på stoppen. Att vi ses som viktiga aktörer i det fortsatta arbetet med livsmedelsstrategin, säger Anna Samuelsson ledamot Gislaveds kommungrupp.

Första stoppet gjordes hos Hans och Eva-Lotta Birgersson utanför Gislaved som driver mjölkproduktion och satsar på nybyggnation med mjölkrobot. Därefter bjöds det på rovdjursinformation och fika i Sprottebo hos Bo Adolfsson. På programmet stod också Anna Samuelsson från kommungruppen, som belyste vikten av att konkretisera livsmedelsstrategin på kommunal nivå.

Gislaveds politikerresa

rovdjursinfo Gislaved

Torgdag med svenska råvaror

I Nässjö kunde besökare på torgdagen den 9 augusti träffa LRF Nässjö kommungrupp. De visade upp det lokala gröna näringslivet och pratade med besökare om svensk mat. Korven från Scan och osten från Arla gick åt som smör i solsken.

Nässjö torgdag

Skogens framtid efter valet – debatt med riksdagspolitiker

Över hundra personer anslöt när Värnamo kommungrupp bjöd in till en heldag om skogens viktiga värden och framtid. Dagen inleddes med ett studiebesök på Nydala Trä och avslutades med en debatt med riksdagspolitiker. Medverkade i debatten gjorde Kristina Yngwe ( C ), Andreas Carlson (KD), Emma Carlsson Lövdahl (L), Mats Green (M), Johan Büser(S) och Mats Nordberg (SD).

Debatten livesändes på webben.Ta del av hela sändningen här!

Moderator Carina Gerken Christiansen från LRF Skogsägarna ställde bland annat politikerna mot väggen gällande frågor som äganderätt, klimat och hållbarhet, skogsbränder och jobb och tillväxt. Hur tror ni politiker att det här påverkar drivkrafterna hos skogsägare att gynna naturvärden?

Kristina Yngwe (C), ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet, på sociala medier efter dagen:

-          Riktigt bra skogsdag i Värnamo arrangerad av LRF, Södra och Värnamo kommun. Skogen är ryggraden i svensk ekonomi och skapar viktiga jobb och skatteintäkter.

Debatt i Värnamo om skogen

Informationsträffar om torkan

Det är viktigt att möta varandra, prata och byta tips och idéer under detta torkans år. Flera kommungrupper har under sommaren haft träffar där bland annat LRF, Maskinringen, Arla, Växa, KLS Ugglarp, Lantmännen och ett stort antal bönder deltagit.  Bilden är från träffen i Aneby dit nästan 80 personer kom.

Aneby torkträff juli

Träffar har även arrangerats i Tranås och Vetlanda, samt att flera lokalavdelningar också bjudit in till samlingar. Under sensommaren och hösten planerar fler kommungrupper planerar att genomföra träffar. Håll utkik efter aktuella datum i kalendern på hemsidan  eller Mitt i Byn i Land Lantbruk.