Här i LRF Jönköpings län har vi tillsammans i sommar anordnat många välbesökta träffar med anledning av torkan. Vi har också haft proaktiva dialoger med både regionala och kommunala politiker, banker och länsstyrelse.

Konsumenternas förtroende för den svenska bonden är högt och allt fler offentliga kök serverar nu större andel svenskt kött än tidigare. LRF jobbar på flera nivåer, det är en av våra många styrkor. Du har oss nära dig i din lokalavdelning, vi driver dina viktiga frågor i din kommungrupp och region, och vi finns på riksnivå för att möta debatten.

Tidigt i somras bildades i Jönköpings län en Beredskapsgrupp torka för att få de samlade branschernas erfarenheter och lägesbild om allt från fodersituation, slakt och rådgivning för lantbrukare i den rådande situationen.

Det har varit en väldig styrka att hela sommaren regelbundet kunna samla branscherna och skapa en enad bild om hur läget ser ut. Tillsammans har vi då kunnat inventera behov och samordnat aktiviteter och information.

Tillsammans klarar vi av sådant man inte klarar på egen hand. Men vi behöver bli fler. Hjälp till med att värva eller tipsa om nya medlemmar! Ju fler vi är desto mer får vi att säga till om.

För varje ny medlem du värvar innan den 30 november 2018 får du 150 kr på Clas Ohlson.
Registrera den värvade medlemmen på lrf.se/blimedlemnu och fyll i referensnumret 81225 så skickar vi premien till dig. Glöm inte ange vem du är som värvar.

Du kan också tipsa oss om nya medlemmar genom att gå in på lrf.se/tipsa eller skicka ett sms till 0730–121409 så ringer vi upp dem och berättar mer.

Hälsningar,
Regionstyrelsen LRF Jönköpings län

Anders Friberg, ordförande
Henrik Svensson, vice ordförande
Patrik Jönsson
Karin Nalbin
Mikael Wik
Frida Svensson