Nu bär det av mot en by utanför staden Mumbwa, nordväst om Lusaka. Resan heter Världens tuffaste jobb och anordnas av hjälporganisationen We Effect, vars arbete LRF är med och stöttar.

- I fattiga länder är det ofta kvinnan som har huvudansvaret för både hem, familj och att odla maten. Man arbetar från tidig morgon till sen kväll, sex dagar i veckan, och sköter jordbruket med handredskap i stekande sol. Florida, som jag ska bo hos, odlar idag främst tomater och majs, men hoppas även på bomull framöver, berättar Lisa Johansson.

Världens tuffaste jobb med We Effect

Världens tuffaste jobb är till för att öka kunskapen om, och engagemanget för, kvinnors situation på landsbygden i de länder där We Effect arbetar för att utrota fattigdom och hunger samt öka jämställdheten till år 2030.

- Jag ser fram emot att få uppleva en ny kultur på riktigt utan att det är tillrättalagt. Jag tror att jag kommer få insikt om och uppskatta allt det som man så lätt tar för givet hemma, så som toalett, tvättmaskin, kylskåp. Byn där jag ska bo ligger två och en halv timmars bilväg från huvudstaden och familjen livnär sig på småskaligt jordbruk.

Följ Lisas resa du också och ta del av hur livet som småskalig jordbrukare kan se ut i Zambia!

Du hittar bloggen på: https://www.tuffastejobbet.se/