Ditt uppdrag blir att arbeta med att driva miljö- klimat och hållbarhetsfrågor kopplade till det gröna näringslivet. Genom att etablera nätverk och bidra på befintliga och nya arenor ska du förmedla kunskap om hur svensk mat, svensk skog och andra nyttiga tjänster bidrar till bättre miljö- och ett hållbart klimat. Du ska också i dialog med myndigheter och beslutsfattare bidra med kunskap om hur det gröna näringslivet bidrar till lösningen på många av samhällets klimat- och hållbarhetsutmaningar. Det kan vara i kontakter med politiker, länsstyrelse, eller andra myndigheter och organisationer. Du ansvarar också för att utarbeta kommunikationsunderlag samt remissarbete och analyser utifrån regionstyrelsernas strategiska ställningstaganden.

Du kommer att arbeta nära våra medlemmar och LRFs kommungrupper som har uppdraget att arbeta för ett starkt grönt näringsliv i kommunerna.

Vi söker dig med kunskap om det gröna näringslivet och ett stort engagemang för miljö, klimat och hållbarhetsfrågor. Hållbarhet ser vi som ett helhetsbegrepp där miljö- och klimat är två arbetsområden.

Med miljö menar vi frågor kopplade till grön miljö som tex. lantbrukets och skogens bidrag till ekosystemtjänster, biologisk mångfald och grön infrastruktur.

Med klimat och hållbarhet menar vi tex kunskap om hållbara svenska livsmedel, fossilfritt och förnyelsebara energikällor, skogens koldioxidupptag samt de hållbara produkter och tjänster som skogen bidrar med.

Du har relevant högskoleutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor med inriktning på miljö- och klimatfrågor. Du är kommunikativ och en god skribent. Samtidigt är du en trygg och självständig person som ser möjligheter och tycker att dialog och trovärdighet är ditt viktigaste redskap för att påverka.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och spännande arbete i ett team av engagerade medarbetare. Du kommer att få en nyckelroll i arbetet med att profilera erbjudanden från det gröna näringslivet som en lösning på samhällets hållbarhetsutmaningar.

Övrigt

Tjänsten är en heltidstjänst tillsvidare med placering vid LRFs kontor i Jönköping eller Växjö.

Körkort och tillgång till bil krävs för tjänsten.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Bifoga personligt brev och CV. 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma tillsättas före sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdag är 9 juni 2019. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Anna Werbitsch Arnell 010-18 44 166, anna.werbitsch-arnell@lrf.se

Ansökan görs via hemsidan.