- Tack vare filmerna har det också öppnat upp för en dialog med kommunen om vårt samarbete framöver. Vi tycker det är viktigt att kännedomen om vad LRF är och vad vi jobbar med är stor hos såväl politiker som tjänstemän i vår kommun, säger Ida Rantonen, ordförande Gislaveds kommungrupp.

Responsen har varit stor!

Filmerna har kretsar kring olika teman inom hållbarhet & klimat: solenergi, mjölk, kött, får, häst, skog och gris. I varje avsnitt besöks en ny plats och en ny företagare som berättar om sin verksamhet och de nyttor de bidrar med.

- Vi fått mycket positiv respons, vi har vid flera tillfällen kommit in i olika sammanhang där man diskuterat det roliga upplägget med klimathjältar. Kommunala tjänstepersoner och politiker har också delat våra filmer på sina privata Facebook-sidor. Responsen har varit stor! Vi är grymt nöjda! säger Ida Rantonen.

Se filmerna på LRF Gislaveds kommungrupps Facebook-sida

Dessutom: gå tipspromenad med chans att vinna fina priser

Denna vecka (v48) kan du också gå X-rundan på flera platser Gislaveds kommun med frågor om de gröna näringarna. Chans att vinna fina priser: Middag för två på bredaryds värdshus, presentkort på Burseryds lantmänn, presentkort på Reftele lantmän. Och barnpris: en familjedag på Segerstad när Corona-restriktionerna tillåter, klappa djur och provsitta traktorer 

Läs mer om det och hitta till alla slingor här: (Finns på fler platser i länet v. 48)