Berätta mer om vecka 47?

Jag blir stolt och glad över det stora engagemang vi har kring vecka 47. Många idéer på nya aktiviteter växte fram på våra planeringsmöten i september. Det delas idéer mellan varandra, och man hjälper till med uppslag och material. Tillsammans är vi starka.

I år har det varit ett speciellt läge där vi hamnade i ett läge med nya Covid-19 restriktioner. I Sydost hade många kommungrupper planerat aktiviteter, framförallt politikerbesök ute på gårdarna, men som dessvärre med kort varsel fick ställas in eller flyttas fram till senare datum. Älmhult flyttade fram sin politikerträff och ska nu genomföra den digitalt den 9 december. En del har också ställt om och tittat på andra aktiviteter, exempelvis gjorde Vimmerby film från fårföretagare om hur fårklippning går till och i Karlshamn gjordes en film från ett gårdsmejeri.

I Jönköping har alla kommungrupper, av de som är aktiva (12 av 13 i länet), tagit fram aktiviteter att genomföra till årets vecka 47. Sedan har tyvärr några av dem fått ställas in på grund av Covid-19. Exempelvis Vaggeryd som skulle pratat hållbarhet på Reko-Ring, Vetlanda som planerat för filmade tävlingar med lokala komiker, politiker och handlare och Eksjö och Tranås som skulle haft politikerträffar.

Vad händer framöver?

Nu börjar det bli slutet på året och vi börjar ladda inför kommungruppernas årsmöten, som i år blir digitala. I Jönköping sker de i januari/februari och i Sydost ska de vara genomförda innan 15 mars. Jag ser också att vi ska titta på nya sätt att nå politiker, tjänstemän och andra aktörer, i denna ovissa tid kring fysiska möten. För vi kommer att fortsätta behöva mötas och föra dialog om våra viktiga frågor.

 

Läs mer om Vecka 47 på www.lrf.se/vecka47 (medlemsexklusiv sida)

Läs mer om LRF:s kommungrupper