Kommungruppen rivstartade med en konsumentaktivitet på Segerstads julmarknad redan lördag och söndag vecka 45. Där blev julmarknadsbesökarna bjudna på bullar och fick provsitta skolans nya traktor samtidigt som de fick information om det gröna näringslivet i länet.

Traktorbesök på fritids med bulle och mjölk

I samarbete med lokalavdelningarna anordnades det en Halloweentävling för fritidshemmen i kommunen, och priserna bestod av ett traktorbesök under vecka 47. Tävlingen bestod av att de skulle göra någon form av halloweendekoration med lantbrukstema. Det inkom många fina tävlingsbidrag, de går att beskåda på kommungruppens Facebooksida. Den första prisutdelningen skedde i måndags då cirka 60 barn på fritids i Reftele fick bulle, mjölk och givetvis provsitta traktorn. Under veckan kommer totalt fyra olika fritids få besök.

- Tanken med vårt besök på fritids är att barnen ska få en rolig och lärorik upplevelse, samt bulle och mjölk. Vi har fått mycket trevlig respons från fritidspersonalen som berättar att barnen varit väldigt engagerade och uppskattat tävlingen och verkligen ville vinna! Så oerhört kul att vi gjorde detta ihop med lokalavdelningarna. Och bullarna fick tumme upp av alla som provsmakade, säger Ida Rantonen, ordförande i LRF Gislaveds kommungrupp.

Hilde och Ellinor från Stora Segerstad interjuar profiler från länets gröna näringsliv

Veckan fortsätter även med andra lite olika aktiviteter och filmer på Facebook. På Facebook får vi följa Hilde och Ellinore som går sista året på Stora Segerstad Naturbrukscentrum. De har intervjuat personer inom den gröna näringen, vilket vi får ta del av under veckan. Några som kommer dyka upp i filmerna är bland andra Karin Nalbin och Elin Hagelsås från regionstyrelsen, och Axel Svensson från ungdomsstyrelsen och temat på frågorna är varierade, men speglar ungdomarnas frågeställningar kopplat till hur deras framtid i branschen kan komma att se ut. Se filmerna här!

Kommungruppen planerar även för en träff med nämnden i Gislaveds kommun på fredag vecka 47, med tema byggnation på åkermark.