Det börjar dra ihop sig för årets mest spännande skolaktivitet! Jorden och Skogen på Berga Naturbruksgymnasium som pågår mellan 9-10 september. Aktiviteten är anpassad för elever som börjar i årskurs 4-6 hösten 2015. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Vi hälsar er och klassen välkomna till Jorden och Skogen i stan på Berga Naturbruksgymnasium. Här får eleverna veta mer om var maten kommer från, om skogen, om lantbruket och hur energi framställs.

Eleverna får träffa bönder och olika djur som finns på bondgården som grisar, kor och kalvar, hästar och får. Här får man åka traktor och vagn och kan vinna fina priser till klassen! Det innehållsrika programmet tar ca 3 timmar och bjuder på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar.

Ta med klassen till en givande dag fylld av ny kunskap och prova-på-upplevelser som samtliga utgår från målen i gällande läroplan. Aktiviteten pågår mellan 9-10/9 kl. 9-15!

Välkomna!

Anmälan och frågor

Välkommen med din anmälan senast den 4 september. Anmälan görs via e-post till. Anita Wennberg, Projektledare, LRF Mälardalen. Tel. 0709-42 16 46
E-post till wennberg.anita@gmail.com

Ta bussen till Berga!
LRF Mälardalen och SL bjuder klasserna på den 10 minuter korta turen från Västerhaninge station till Berga. Extrabussar går i skytteltrafik mellan kl. 8.30-10.30 och hemfärd kl. 13-15. Pendeltåget tar er från Centralstationen till Västerhaninge på 30 minuter.