I maj genomförs aktiviteter riktade mot kommun- och riksdagspolitiker, allmänhet och opinionsbildare. Kampanjen pågår 1–14 maj med höjdpunkt fredag–lördag 12–13 maj, då samordnas en större aktivitet i varje län.

– Vi gör det här därför att vi vill sätta fokus på våra
företagsamma företagare i det gröna näringslivet och inte minst för att med rätt förutsättningar vågar fler förverkliga idéer och utveckla sina företag, säger Helena Isakson, LRF
Mälardalen.

I Stockholm är aktivitetens höjdpunkt fredag den 12 maj. Då besöker trettio riksdagsledamöter var sitt företag runt om i hela länet. Vi samlas efteråt vid 15.30 på en After Work där vi hoppas många av våra engagerade medlemmar vill medverka. Det bjuds på lite enklare förtäring och en föreläsning av föreläsning av entreprenören och tv-profilen Bo Rappne. Ta gärna med en kollega eller en vän. Plats: Treskillingen, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan i Stockholm.  

Anmälan till erik.bruno@svensktnaringsliv.se 

I Västmanland firas företagsamheten i ett växthus fyllt av solrosor i centrala Västerås på Hantverkargatan. Fredag 12 maj blir det rundabordssamtal med länets politiker på Hantverkargatan kl. 13-17 och på lördagen blir det aktiviteter för allmänheten kl. 11-15.

I Uppsala kretsar det mesta kring det solrosfyllda växthuset på Celsiustorget på lördagen, även där mellan 11.00 och 15.00, då LRF-medlemmar kan samtala med länets politiker.

Vid samtliga aktiviteter delar vi ut solrosmuggar och pratar med allmänheten tillsammans med företagarkollegor.

Anmäl ditt intresse av att medverka i Västerås eller Uppsala via länkarna nedan:
Västerås
Uppsala

– Vi ser också fram emot att kommungrupperna i Mälardalen ordnar egna aktiviteter och engagerar politiker och allmänhet lokalt genom aktiviteter och möten 1–14 maj. Det finns ett kit med kampanjmaterial som kommungrupper och andra kan använda sig av, berättar Helena Isakson.

Kontakt: Helena Isakson, helena.isakson@lrf.se, 0171-41 76 45

Läs mer på gillaforetagsamhet.se