Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer vilken mat man ska handla, tillaga och äta. Hur väljer man mat som är bäst för klimatet, hälsan, djuren, naturen, ekonomin och andra parametrar? I år har Matologi temat ”Mitt hållbara matval” för att man som konsument ska kunna göra kloka matval utifrån vilka frågor som är prioriterade för just en själv.

Debatter
På scenen kan man höra debatter om ”Det personliga matvalet” och ”Det politiska matvalet”. Medverkande är forskare, politiker, konsumenter och aktörer i matbranschen. 

Framtidens matval
Det kommer också att spanas in i framtiden, genom funderingar över trender och traditioner och diskussioner om vad som driver oss till förändring. Detta gör vi under rubriken ”Framtidens matval” med måltidsforskaren Richard Tellström, känd från TV-programmen Historieätarna och Landet Brunsås och verksam vid SLU Future Food. Till sin hjälp har han fler matexperter.

Farmers market
En uppskattad del av Matologi är Farmers market, den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter. 

LRF finns på Matologi tillsammans med Jobba grönt, kom och träffa oss i vår monter!

Välkommen lördag 25 augusti 2018 mellan kl 10 och 16. 
Fri entré!

Kontakt: Daniel Hedenbro, 0171-41 76 31, daniel.hedenbro@lrf.se

Läs mer på www.matologi.nu