Handlingsplanen är ett resultatet av ett nära samarbete mellan LRF Mälardalen, Länsstyrelsen i Uppsala län, Region Uppsala, SVA, SLU och Uppsala kommun. 

Den presenterades på Uppsala slott den 23 oktober av landshövding Göran Enander, regionråd Jenny Lundström (MP) och Sara Nilsson från länsstyrelsens enhet för landsbygdsutveckling.

Entreprenören och mjölkbonden
Medverkade gjorde också mjölkbonden Anna Ohlström från Valparbo utanför Tierp. Efter 20 år i vården sadlade hon om och tog över familjegården, där hon nu har 75 mjölkkor kombinerat med skogsbruk. Anna deltar i LRF Mälardalens affärsutbildning som finansieras av Region Uppsala, som en del av den nationella livsmedelsstrategin. Hon berättade om sin gård, sina idéer och vilka utmaningar hon ser för livsmedelsföretag som vill utveckla sin verksamhet.

Stjärnkocken
Melker Andersson är en av Sveriges mest meriterade stjärnkockar och en framgångsrik entreprenör som driver ett stort antal restauranger. I länet driver han Miss Voon, Heart & Bones i Uppsala och Bojabäs i Öregrund. Han berättade om krogvärldens intresse för lokalproducerad mat.

Läs mer här

Kontakt:
Jon Wessling, jon.wessling@lrf.se, 0171-41 76 41