Kostnadsfri chans till affärsutveckling
Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av projektmedel inom ramen för livsmedelsstrategin. Syftet är bland annat att öka kompetensen och stärka konkurrenskraften hos deltagande företag.

För dig som
• är småskalig livsmedelsproducent och vill utveckla din befintliga verksamhet och öka lönsamheten
eller
• har en affärsidé och står i begrepp att starta livsmedelsproduktion

Informations- och inspirationsmöte
19 december kl. 17.00-19.30, LRF Riks, Stockholm

Vi bjuder på något gott att äta och sedan följer information om utbildningen och lite inspiration. Du kommer få träffa våra utbildare och mentorer samt få med dig några bra verktyg inom affärsutveckling.

Anmälan till informationsmötet senast 10 december till helena.isakson@lrf.se eller 070-779 62 71.


Det här får du i utbildningen

• Sex halvdagar i affärsutveckling

• Stöd att sätta mål och ta fram en affärsplan

• Verktyg för att öka din lönsamhet och ta företaget till nästa nivå

• Ökad förmåga att leda dig själv, ditt företag och andra

• Ett inspirerande nätverk med företagare i gröna näringslivet

• Frivilligt individuellt stöd i form av mentorskap från Almi

Upplägg
Start: 31 januari 2019
Tid: 16.30-21
Vi börjar kvällarna med en bit mat och startar utbildningen kl. 17.00.
Föreläsningar varvas med verklighetsanknutna case och praktiska övningar. Du utgår från ditt eget företag och får rådgivning på individuell nivå.

Innehåll
31/1 Kursstart, affärsplanens olika delar
Affärsidé, vision, kort- och långsiktiga mål

13/2 Morgondagens affärsmöjligheter
Marknads- och omvärldsanalys, kundkännedom, trender och tendenser

21/2 Utforma marknadsföringsprocessen utifrån ditt erbjudande
Marknadskommunikation, varumärkesbyggande, kund- och mervärden, sociala och traditionella medier, storytelling

5/3 Att växla upp
Tillväxt, konceptualisering, försäljning, säljprocesser, prissättning, bygga relationer

14/3 Framgångsrik förhandling, hållbart nätverkande och samarbete
Förhandlingsteknik, nätverkande och samarbeten

28/3 Ledarskap, att leda sig själv och andra
Personlig utveckling, självkännedom, grupprocesser, företagsledning, avslutning

Vad kan och får man göra vid småskalig livsmedelsförädling?
Regelverk kring småskalig livsmedelshantering och direktförsäljning
Datum sätts i samråd med gruppen

Processledare och utbildare
Angeli Sjöström Hederberg, Process Rum, affärsrådgivare som själv växt upp på en gård och är aktiv inom det gröna näringslivet. Hon är känd som en inspirerande, prestigelös och tankeväckande utbildare och har utbildat tusentals företagare i affärsutveckling, försäljning, ledarskap, retorik och varumärkesfrågor. Vi tar också in en rad föreläsare som är experter inom olika områden.

Plats
LRF Riks, Franzéngatan 6, Stockholm

Anmälan och frågor
Utbildningen är kostnadsfri (marknadspriset på motsvarande utbildning ligger uppskattningsvis på 15 000-20 000 kr), du betalar endast ett självkostnadspris för mat och fika på 800 kr exkl. moms för hela utbildningen..

Anmälan senast 5 januari till Helena Isakson, helena.Isakson@lrf.se eller 072-981 12 69. Vid anmälan, ange namn, adress, mejl och telefonnummer.

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.