Tillsammans med berörda skolor har vi beslutat att skjuta upp Bonden i skolans gårdsbesök på Ösby naturbruksgymnasium, Geddeholms gård och på Uppsala Yrkesgymnasium (Jälla). Dessa går istället av stapeln våren 2021. Men vi satsar på att som vanligt genomföra Bonden i skolan-aktiviteten på Berga naturbruksgymnasium den 6-7 oktober. Uppdatering: Uppskjutet, läs mer här

Nytt för i år är att vi inte bara bjuder in årskurs 4-6, utan även årskurs 8 till Berga och vi kommer också att ordna en aktivitet för studie- och yrkesvägledare. 

Läs mer här om Bonden i skolan på Berga i höst

Varje år kommer tusentals elever på gårdsbesök när vi bjuder vi in alla elever i årskurs 4-6 i Stockholms, Uppsala och Västmanlands län till Bonden i skolan-aktiviteter på naturbruksgymnasierna i regionen och på Geddeholms gård utanför Västerås. Där får de följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och även upptäcka matens väg från jord till bord. Under det innehållsrika programmet får eleverna träffa bönder och djur under en vandring mellan bemannande stationer med praktiska övningar. Men i år får alltså vårens planerade besök vänta.

Det är alltid öppet på www.bondeniskolan.se

Här kan du läsa mer om LRF Mälardalens arbete med Bonden i skolan under förra året:
Stor efterfrågan på gårdsbesök

Kontakta Anna Lindgren, 010-184 42 04, anna.lindgren@lrf.se, om du har frågor.