Erica, du är egenföretagare, och tidigare anställd som företagarcoach på LRF Norrbotten. Nu jobbar du på konsultbasis med att rekrytera nya medlemmar till LRF. Berätta!

– Ja, vi är en grupp personer med ena foten i myllan, och den andra i säljarbranschen, som ringer upp potentiella LRF-medlemmar för att värva dem. Det är jag och ytterligare två personer som har hand om LRF-regionerna i norra Sverige.

Det här är en ganska ny satsning från LRF?
– Det började som ett test 2016, och nu är det beslutat att vi ska köra åtminstone hela 2017. Vi som har uppdragen lägger i genomsnitt ned 20 timmar i månaden på det här.

Hur går det då?
– Jättebra! Statistiken visar att vi i gruppen i genomsnitt värvar en medlem i timmen. Vi ringer på olika register och förteckningar vi får, men allra bäst utdelning ger det när vi ringer på personliga tips. Inte sällan har vi värvat tillbaka medlemmar som gått ur, men vill komma tillbaka.

Hur bär man sig åt för att tipsa er?
– Det enklaste är att skicka ett SMS till 0730-121409 och uppge namn och telefonnummer på personen som man vill tipsa om. Ju fler tips vi får in desto bättre. Jag är förstås själv LRF-medlem och tycker det är viktigt att vi är många medlemmar, för att kunna påverka utvecklingen på landsbygden.