Mässan ryms under kompetenscentret på Gran, och är en av de första aktiviteterna i det femåriga projektet. Bo Wiberg är projektsamordnare och arbetar med mässan:

– Vi har hittills fått klart med 30-talet intresseanmälningar från utställare. Det är maskinåterförsäljare som kommer att visa vallskördemaskiner, då temat för mässan är vallodling. Sedan har vi andra som foderleverantörer, banker, försäkringsbolag och organisationer inom de gröna näringarna. Jag väntar på slutbesked från utställarna inom kort.

Vad händer mer dessa dagar?
– Vi kommer att utforma ett lokalt tema för matförsäljning, så det blir inte det vanliga med hamburgare och varmkorv, utan mer lokal prägel på maten. Sedan planerar vi för en debatt med riksdagskandidater på temat mat och klimat, som ska ske i anslutning till mässan. Det blir också ett föredrag i den välkända ”gropen” om markstruktur med mera.

Det är första gången detta ordnas. Vilka förväntningar har ni?
– Vi satsar på kvalitet före kvantitet denna gång, och försöker pricka någorlunda rätt. Om det kommer 1 000 personer de här dagarna är vi väldigt nöjda.