Vi inom LRF skapar mycket information som sprids på olika nivåer och i olika kanaler. Just nu läser du den här nyheten på webben, och troligen får du också reda på mycket via de mail som regelbundet skickas ut till dig som är medlem. Med hjälp av sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram kan vi även nå dem som inte vet hur livet är på landet eller hur det är att vara företagare inom de gröna näringarna. Och det är där som just DU blir extra viktig!

Jag brukar jämföra hur mycket uppmärksamhet ett inlägg som jag gör som privatperson får jämfört med när jag gör precis samma inlägg på LRF Östergötlands, Örebros eller Södermanlands facebooksidor.

Kan du gissa resultatet? 

Det är faktiskt för det mesta så att inlägget som jag gör som privatperson får många fler kommentarer, gillanden och delningar än om jag gör inlägget på LRFs sidor.

Så om du är med på Facebook – både gilla och dela de LRF-inlägg som du instämmer med! Då når vi ut med våra budskap ännu bättre. Många fler kommer att förstå vilken nytta de svenska gröna näringarna står för och många fler kommer att fråga efter svenska produkter när de handlar!

/EvaMarie Törnström, strategisk kommunikatör, regionkontoret