Landshypotek i Örebro var platsen för årsmötet, och företaget hade under kvällen en presentation av verksamheten. Deltagarna fick till exempel höra bankens perspektiv på hur man förbereder ett smidigt generationsskifte. På programmet fanns också smörgåstårta och de obligatoriska valen.

Årsmötet beslutade att den nya styrelsen utgörs av Erik Eriksson, ordförande, Isabella Odmark, vice ordförande, och ledamöterna Magnus Karlsson, Hanna Olofsson, Sofia Huss och Regina Gustavsson samt Erik Carlsson som suppleant. Avgående ordförande Magnus Karlsson sitter kvar i styrelsen som ledamot. Linda Einarsson och Lisa Schneider har valt att avsluta sina uppdrag.

En kort presentation av Erik är att han bor i Örebro och jobbar på en spannmålsgård som också har åkeriverksamhet. Han är på gång med förberedande studier för att sedan söka till lantmästarutbildningen på Alnarp. Ämnen som förlängt godkännande av glyfosat, varg, utbetalningar av EU-ersättningar – ja, företagarfrågor överlag som rör lantbrukets verksamheter - tycker han är roliga.

Vad tycker du var roligast på årsmötet?

- För min egen del var det att få förtroendet som ordförande, men också att vi fick en relativt ny valberedning som består av Nils Eld, Fredrik Gehrke och Claes Franzén. Jag tror att vi kommer få ett bra samarbete med dessa tre, säger Erik Eriksson.