För fyra år sedan köpte de en konkurshotad mjölkgård. Med hårt slit, kloka investeringar och noggrann produktionsuppföljning har de omvandlat verksamheten till en framgångsrik och lönsam nötköttsproduktion.

Priset delades ut av LRF Örebro tillsammans med Nötköttsproducenterna i Örebro län vid en nötköttsträff i Vingåker som LRF, Hushållningssällskapet och Scan bjöd in till.

Nötköttsträffen i Vingåker blev en uppskattad tillställning med ett 50-tal nötköttsproducenter från Södermanland, Örebro län och Östergötland. Träffen inleddes hos Henrik Widen, Kvarndammens Hereford i Vingåker. Han har en mindre dikobesättning med avelsdjur av rasen Hereford och visade upp sitt nybyggda stall.

Efter förflyttning till Traktor Nord i Vingåker blev det prisutdelning till årets nötköttsföretagare i Örebro län. Programmet fortsatte med föredrag i olika frågor.

Maria Mehlqvist från LRF berättade om LRFs företagarakademin och företagsutveckling samt hur vi jobbar med opinionsutbildning på både riks- och regional nivå. Karin Andersson, byggnadsrådgivare från Hushållningssällskapet gav tips på hur man kan minska foderspill och optimera byggnader för nötkreatur medan Hans Larsson från Scan berättade om rådande marknadsläge.