Ann-Sofie driver en gård som odlar spannmål för utsäde tillsammans med sin sambo sedan 2015. Framtida skördar ska ju garanteras redan i barnkammaren, så det görs täta kontroller ute på fältet. Gården har även vall för hästfoder och en liten besättning med ett 30 ett tal tackor.

Var hittar du motivation och energi?
– Att få producera något. Jag har alltid haft drömmen att få driva en egen gård, att få bygga något från grunden. Känslan av att få sitta i traktorn ena stunden för att sedan vara bland djuren innan det är dags för kontoret. Glädjen att få se saker växa, få följa säsongen och möta det som blir resultatet är oslagbar.

Hur blir man som du?
– Jag har alltid tyckt det varit roligt med djur och odling. Men så är jag uppvuxen på ett familjejordbruk, fick köra traktor tidigt, var med djuren och följde med mina morföräldrar. Jag har samlat kunskap och varit målmedveten. Läste lantbruksskola och jobbade på grisgård där jag blev förman. Jag tog det i etapper och är utbildad lantmästare.

Vad händer nu?
– Planen var att bygga ut för fåren. Men vi pausar den delen. Istället bygger vi till torkanläggningen för spannmål. Det blir en större maskinhall för att kunna torka mer hö och spannmål. Sedan ska vi slutföra arbetet med att restaurera 15 hektar betesmark till fårbesättningen.