Det är mycket som händer inom livsmedelsbranschen i Sverige. Lokalproducerat ökar kraftigt, importen trycks tillbaka, mjölk utmanas av havredryck, matjättar försöker fånga trender, reko-ringar växer och nya gårdsbutiker poppar. Men vart är vi på väg?

Den 7 november samlar Agro Örebro livsmedelsproducenter från Mellansverige på Örebro slott. Under AgroDagen talar landshövding Maria Larsson från scenen och Johan Swahn från Örebro universitet berättar om aktuella trender inom mat och måltider. Programarbetet pågår och växer.

I samarbete med LRF och Region Örebro län har Länsstyrelsen tagit fram en regional handlingsplan för livsmedelskedjan. Agro Örebro är plattformen som ska stimulera och öka livsmedelsproduktionen i länet med fokus på att öka konkurrenskraften, attraktionen och kompetensen inom branschen.

Dagen på slottet präglas av konkreta frågeställningar, intressanta talare, debatter och interaktiva inslag. Så sätt ett kryss i almanackan. Inbjudan med program skickas ut i början av oktober.