– Den första träffen var hos Fyrklövern i Örebro. Då pratade Ann-Sofi Ignell och Anders Andersson om ekonomi och om att starta företag. Vi fick veta mer om olika bolagsformer och vad som kan vara bra att tänka på, berättar ungdomsordförande Isabella Odmark.

Gången därpå föreläste Annika Bergman, som driver företaget AgroMind, om ledarskap. Hon tog upp hur man kan utvecklas som chef, vilka utmaningar hon har mött i sitt ledarskap på olika positioner och hur man formas som person av sina egna erfarenheter. Platsen för träffen var på Närlant i Örebro, så deltagarna fick också lyssna till ägarna Eric Zetterman och Martin Zetterman som berättade om företaget.

Tredje och sista tillfället handlade om finansiering. Robert Liljeholm och Johan Andersson på Landshypotek Bank presenterade banken och hur de tror att marknaden kommer att se ut framöver. De berättade om säkerhet i mark, gav tips på hur man kan finansiera ett företag och vad som kan vara bra att tänka på inför ett möte med banken.

– Ett av deras tips var att försöka jobba och bygga upp ett eget kapital, innan man går till banken för att ta lån, eftersom det är ett bra sätt att visa att man kan hantera och förvalta pengar. Ett annat tips var att förbereda sig och ha en genomtänkt och genomarbetad kalkyl inför samtalet med banken, säger Isabella Odmark.

Totalt deltog ett 20-tal personer.

Så tycker två av deltagarna:

Pernilla Ekström
- Det var väldigt givande. Jag och sambon köpte gård för ett och ett halvt år sedan, så det var mycket vi kan ta med oss hem till verksamheten. Speciellt från första tillfället om ekonomi och bokföring, eftersom det är mycket att ha koll på. Jag tycker det var kul att träffa Annika Bergman som peppade och inspirerade, men också de andra deltagarna. Alla som är där är ju likasinnade, säger Pernilla och fortsätter.

- Jag tycker det är jättekul att LRF Ungdomen lagt tid och energi och anordnat det här. Hoppas att det kan bli en fortsättning.

Johan Pettersson
- Det var roligt och jag gillar helheten. Det var intressanta föredrag och diskussioner med de andra vid fikat. Kul att göra något som man kan utvecklas på. Det här var första gången som jag var med på en aktivitet som LRF Ungdomen arrangerar.