– Spännande och kul grepp. Efter ett år som detta behöver vi en glad kväll där vi kan träffas och vara tillsammans på något sätt. Kan vi använda tillfället och lyfta värdet med svenskt jordbruk och den mat vi producerar är mycket vunnet, säger Per.Per Willén, ordförande LRF Örebro län.

Julshowen sänds online den 16 december med start 19:45.

Här kan du köpa din online-biljett.

– Jag ville verkligen gå på den här showen och hade sett fram emot det. Fantastiskt att vi nu kan erbjuda "Tomten & Bocken", i denna form. Hoppas verkligen att folk tar möjligheten. Och riktigt bra jobbat att på så kort tid få fram restauranger i området som serverar bra mat från svenska bönder, menar Jeanette Blackert, ordförande LRF Östergötland.

Beställ mat till julshowen

– En bra deal. Jättebra upplevelse för hela familjen där man också kan beställa hem riktigt bra mat. Jag rekommederar Bruksrestaurangen Hälleforsnäs, säger Johan Lagerholm, LRF ordförande i Södermanland. I det läge vi är i, är detta ett bra stöd.

Möt Måns Zelmerlöw.

Finns ingen restaurang på orten finns möjligheten att tillaga en egen måltid med familjen, naturligtvis av svenska råvaror. Eller boka matkasse med utvalt innehåll. Ordförandetrion märker en förändring i samhället med ett ökat intresse för mat, klimat och hälsa.

Under året har LRF Öst arbetat intensivt med livsmedelsstrategin, projekt Naturbeteskött, lokalproducerat i butik och mer svenskt kött på restaurang mfl. Arbetet med julshowen har öppnat helt nya dörrar och en möjligheter att lyfta den svenska produktionen och det arbete våra medlemmar gör. Denna kväll blir final för årets arbete med bra svensk mat.

Har du lyssnat på våra poddar om med svenska bönder från LRF Öst? Här finns möjligheten för dig. Välj och vraka!