Sidan ”Åtvidsbonden på nätet” startades 28 september 2015, har nu närmare 700 gillare och antalet växer hela tiden. Erik Gunnarsson, som är en av initiativtagarna förklarar att de flesta kommer från Åtvidabergsområdet.

- Men vi har följare och gillare både från Linköping och från utlandet.

Under parollen ”Än finns det bönder kvar i Åtvidabergstrakten. Här ska vi kunna synas och dela med oss av vår vardag” samlar man bilder och texter från vardagen som bonde.

- Alla inom kommungruppen som vill får bidra, säger Erik. Några är naturligtvis lite mer aktiva än andra och vi hjälps åt att lägga in och att redigera. Vi vill gärna att så många som möjligt är med för då blir det bredare inte bara geografiskt utan även innehållsmässigt.

Det är väldigt många som kommenterar och gillar, och kommentarerna har hittills enbart varit positiva.

- Mest gillande får vi på bilder på kalvar, säger Erik. Även om maskinerna räknas som häftiga och coola är de inte riktigt lika gulliga som unga djur.

Om någon skulle höra av sig med inte fullt så positiva kommentarer ser Erik positivt på det också:

- Då får vi ju en chans att förklara vad det rör sig om och hur det fungerar. Ofta beror det hela på ren och skär okunskap, missförstånd och fördomar.

När det gäller sidans fortsatta utveckling önskar sig Erik ännu mer engagemang, både från traktens lantbrukare och från dem som gillar sidan.

- Jag skulle gärna vilja att vi förutom alla fina bilder även får till lite längre texter så att vi tydligare kan förklara olika fakta och sammanhang. Kanske ska vi ordna någon form av tävling så att de som följer sidan blir ännu mer engagerade? 

Klicka här för att komma till Åtvidsbonden på nätet på Facebook. Gilla gärna sidan!