- Jag brinner för skogsfrågor, förklarar Marit. Det finns så mycket spännande utmaningar, inte minst i att föra ut fakta till människor utanför de gröna näringarna eftersom det finns så mycket missuppfattningar som grundar sig i att man helt enkelt inte har korrekt information.

Marits skogsintresse kommer från föräldragården som är en jord- och skogsgård i Älvdalen.

- Även om jag nu bor i Norrköping med sambo och hund så åker jag upp dit ofta. Mina föräldrar driver gården aktivt inom både skogsbruk och turism. Jag är med i planeringen och utförandet av skogsskötseln och andra projekt på gården. Jag har ett brinnande intresse för byggnadsvård och vi har många byggnader att ta hand om.

Det är med stort engagemang och nyfikenhet som Marit nu tar plats i Östgötastyrelsen.

- Jag ser verkligen fram emot styrelseuppdraget, säger Marit. Jag kan ju redan en hel del genom min utbildning och mitt jobb på Holmen där jag jobbar med IT-system, produktionsplanering och kvalitet. Nu handlar det om att bredda kunskaperna genom att lära mig ännu mer om själva jordbrukssidan, det är ju så att allt hänger ihop.

Dessutom är Marit en av ambassadörerna för LRFs stora projekt Det Goda Ägandet. Bland annat driver hon instagramkontot @skogenviarver. Följ det gärna!