Både Petter och Andreas har varit yrkesverksamma kockar i många år. Petter har även jobbat med att lyfta fram lokala producenter hos en stor restauranggrossist och som säljare hos en medlemsägd odlarförening. Andreas startade upp Bondens Skafferi Skåne 2008, för två år sedan lanserades Bondens Skafferi Väst i Alingsås och nu kommer Bondens Skafferi Öst. Bakgrunden till Bondens Skafferi är att de själva försökt erbjuda lokal mat på restauranger, men slitit sitt hår när logistiken saknats.

Det geografiska området för verksamheten är Östergötland, södra Södermanland och norra Småland. Lagerlokalerna ligger i Mantorp. Där blir det också viss förädling av kött, till exempel hängmörning, färser och grytbitar.

- Det finns så otroligt fina grönsaker, bra kött och många andra produkter i regionen. Det är mat med härlig smak och en historia. Ni producenter är fantastiskt duktiga, säger Petter Kock.

Petter, berätta mer om vad som driver dig?

- Producenten får oförskämt lite betalt mot vad krögarna betalar för varan. Någonting är fel när så stor andel försvinner på vägen. Det handlar om att värna det lokala och att få restaurangerna att köpa svenskt och efter säsong.

- Det behövs en aktör som kan hantera logistiken för små volymer. Krögarna har inte tid att köra runt till olika gårdsbutiker och det har inte bönderna heller till restaurangerna.

- Vi jobbar med det vi brinner för. Det roligaste är att träffa alla producenter. Hör av er! Vi vill ha grönsaker, kött, mejeri, bär, sylt…ja allt. Mejla petter@bondensskafferiost.se eller ring 073-387 27 72, så bokar vi in ett möte.