Årets huvudpristagare var Brunneby musteri med motiveringen För utveckling av Brunnebys Musteri till dagens attraktiva besöksmål med gårdsbutik, konserter och kulturevenemang.

Både Kindagurka och Brinks gurkor och Lantbruk tillverkar med den äran den östgötska specialiteten saltgurka. Båda företagen mottog därför diplom med motiveringen För handhavande och utveckling av saltgurkans självklara plats i östgötsk matkultur.

Årets Hagdahlskock Andreas Nylén lagar till vardags mat i Kinda kommun.

Vid prisutdelningen hejade hans arbetslag på med kostchef Anki Bexell i spetsen. För att laga kvällens högtidsmiddag till den offentliga måltidens ära tog Andreas hjälp av vännen Emil Leberfinger som är lärare på Anders Ljungstedts gymnasium.

Skolans elever skötte serveringen. 

Pris för "Bra mat i äldrevården" gick till Vifolkagården i Mantorp med motiveringen För sin förmåga att med hemlagad mat både uppfylla de boendes önskemål och tillgodose deras näringsbehov. 

Hällaskolan i Borensberg mottog pris för sitt arbete med att främja skolbarns matvanor. 

Vi gratulerar alla till sina utmärkelser!

Text: Marie Lönneskog Hogstadius