De som tog emot besökarna var Charlotta Rydsberg från LRF-kontoret och Erika Järlesäter Ektander från regionstyrelsen LRF Östergötland.

MTK är den finska motsvarigheten till Sveriges LRF. Projektets syfte är att ge Boost till unga bönder i åldern 20 - 35, genom att ordna program som är innovativa, ger nya idéer och tankar samtidigt som man skapar nya nätverk. Temat för denna resa är innovationer och framåtsträvande lantbruk. Besöksmål för resan är bland annat Delaval/Hamra gård, Väderstad, Albin Gunnarssons gård, Vreta kluster med mera. Dessutom kommer de att göra ett studiebesök hos Kjell Johansson i Sjukälla. Kjell är ledamot i LRF Södermanlands regionstyrelse.

Här på Vreta Kluster fick de först lyssna på VD Helene Oscarsson och sedan berättade Charlotta om hur LRF ser ut och vad som görs här. Därefter berättade Erika om sig och slutligen hade vi en diskussion om utmaningar för unga bönder i respektive länder.

Sedan begav sig gruppen in mot hotellet i Linköping. Den 5 juni besöker gruppen Väderstadverken. Gruppen hälsar att LRF Ungdomen är varmt välkomna på studiebesök till Finland framöver 😊