Hallå där Therése! Du började den 11 juni. Vilka är dina arbetsområden?

- Jag kommer framförallt arbeta med att driva det regionala arbetet med Bonden i skolan samt coacha regionernas kommungrupper vid aktiviteter som utbildar exempelvis politiker, konsumenter och skolungdomar om svenskt lantbruk och matproduktion. Jag har också en samordnande roll för region Södermanland.

Berätta om dig själv.

- Jag är Arbogatjejen som på ”hemmaplan” både känns igen som lärare och som tjejen i Granngårdenbutiken, där jag arbetade under många somrar. Fram till nu har jag arbetat som legitimerad lärare för grundskolans senare år i ämnena biologi, samhällskunskap och matematik.

- För några år sedan träffade jag en dalmas bosatt utanför Linköping, vilket ledde till att jag lade min hästverksamhet inom galopphästaveln på is och flyttade till Östergötland. Jag är uppväxt bland djur och tillbringade mycket tid på min farfar och farmors gård som liten. Det var sannolikt där mitt intresse för lantbruk grundlades.

- Jag har även ett förflutet som förtroendevald inom både LRF Ungdomen Västmanland och som lokalavdelningsordförande i Götlunda LRF, Arboga.

Vad ska bli roligast med jobbet?

- Alla nya människor och att jag, med min bakgrund från skola och utbildning, kommer kunna stötta och peppa er förtroendevalda i ert arbete att skapa ökad medvetenhet hos skolungdomar om betydelsen av det svenska lantbruket.

Kontaktuppgifter till Therése
therese.staffansson@lrf.se och 013-465 55 96