"Krister är en mycket god förebild inom branschen genom sitt väl organiserade arbetssätt", skriver LRF och nötköttsproducenterna i sin motivering till priset.

– I år har vi ett extra fokus på produktionsuppföljning. Här ligger Krister i framkant och jobbar väldigt noggrant med uppföljning av produktionen, säger Sofia Persson, styrelseledamot LRF i Östergötland som gläder sig åt att konsumenterna nu också börjar få upp ögonen för svenskt kvalitetskött.

Krister Sildeborn har utvecklat en metod där han väger varje djur före och efter de har fodrats. På så sätt har han full koll och kan skräddarsy givorna för varje djur. Det gör också att han får kontroll över fodermängderna och slipper spill. Detta ger gården ett bra planeringsverktyg för uppföljning.

– Det är hedrande att få uppskattning för det jag håller på med, säger Krister Sildeborn som har en besättning bestående av en blandning av Red Angus och Charolais, något som enligt honom ger det bästa köttet.

Får se om detta räcker i finalen när Sveriges nötköttsföretag ska koras vid årsstämma i Eskilstuna i mitten av november.