Berätta om dagen!
- LRF Östergötland och Länsförsäkringar Östgöta bjuder gemensamt in till en klimatdag, där flera experter berättar om både risker och möjligheter för lantbruket framöver. Experterna är Pär Holmgren, känd meteorolog från TV och numera naturskadespecialist på Länsförsäkringar, Johan Litsmark, även han naturskadespecialist som lägger fokus på hur lantbruket konkret påverkas av klimatförändringarna och Marcus Hoffman, expert på bevattningsfrågor inom LRF.

- Företaget XMReality berättar hur det går att använda den senaste tekniken inom Augmented Reality (AR) inom lantbruket. XMReality är marknadsledande inom vägledning på distans, där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Det handlar om kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet. Det kommer att finnas möjlighet att själv prova på att använda AR-glasögon.
 
- Dagen avslutas med en middag där du kan diskutera vidare, både med föredragshållarna och med fler experter från Länsförsäkringar och LRF.

Varför ska man delta?
- Med tanke på de ytterlighetsväder vi sett det gångna året med en extremt blöt höst och torr sommar så har alla som brukar mark fått sig en tankeställare kring vad framtiden har med sig. Därför är den här dagen bra inspiration och ett tillfälle att ta med kunskap hem till gårdsnivå.

Program och anmälan
Program och anmälningslänk hittar du på Länsförsäkringars hemsida, www.lansforsakringar.se/ostgota/klimatdagen.

OBS! Begränsat antal platser.