- Vi var de enda deltagarna i panelen som inte kom från SSU, vilket känns väldigt hedrande. Paneldiskussionen var väldigt givande såväl för mig som för övriga deltagare av vad jag förstod att de tyckte. Mycket roligt att morgondagens beslutsfattare redan ser oss som en viktig och professionell samarbetspartner, säger Arvid Pettersson ordförande för LRF Ungdomen i Östergötland.

I panelen deltog förutom Arvid Pettersson från LRF Ungdomen, Klara Holmberg från SSUs riksstyrelse och Jonatan Hermansson från SSU Östergötland. Vad EU gör bra och vad som fungerar mindre bra, hur deltagandet till EU-valet kan öka, vad EUs jordbruksbudget går till och hur en "Swexit" skulle påverka Sverige var några av frågorna som diskuterades.

- Det är skarpa ungdomar i det här gänget som kan mycket, men de har dålig koll på lantbruk. De överraskades av att Sveriges självförsörjningsgrad på livsmedel inte är mer än cirka 50 procent och det var flera av mina inlägg som blev "ögonöppnare" i diskussionerna. Jag känner att alla tyckte det var intressant och att det var uppskattat att vi var med, berättar Arvid.

På Facebook finns ett inlägg från träffen där LRF Ungdomen i kommentarsfältet snabbt har fått en inbjudan till MUF (Moderata Ungdomsförbundet) i vår.