Du har under åtta veckor haft Lia, lärande i arbetslivet, på LRFs regionkontor. Berätta, vad har du gjort?
- Anna Åman, som är ansvarig för skogs- och viltfrågor, har varit min handledare. Jag har följt med henne på möten, till exempel distriktsråd med Skogsstyrelsen, och fördjupat mig i skyddsjakt. Genom att titta på tidigare skyddsjaktansökningar och beslut har jag tagit fram en lathund med syftet att förenkla för LRF:s medlemmar när de behöver söka skyddsjakt. Jag har också tittat på skyddsjakt för skarv, en fredad fågel som ställer till stora problem. Det har också blivit en artikel om granbarkborren.

Vad hade du för förväntningar?
- Jag hade inte så stora förväntningar innan jag började, men det har varit över förväntan. Det är kul att vara med praktiskt och få en känsla för vad jag kommer att stöta på i ett framtida jobb.

Vilka är dina intryck av LRF?
- Det har varit jättekul att vara på LRF. Anna är väldigt kunnig. Hon har öppnat upp ett nytt intresseområde hos mig – skogen. Jag är intresserad av lantbruk och har tidigare gått på Vretaskolan, så jag tycker det är väldigt intressant att se jordbrukarnas perspektiv på viltfrågorna.

- LRF:s organisation är större än jag trodde. LRF har väldigt engagerade medlemmar och jag förstår att LRF behövs, för att som enskild få sin röst hörd. Det känns som att LRF har rätt personer på rätt plats.

Hur långt har du kvar på utbildningen?
- Utbildningen är en YH-utbildning på två och ett halvt år och jag har gått första året.