Det var inte mindre än trettio utställare som deltog vid årets jordbrukardag i Valdemarsvik. Även kommunen hade sett till att skaffa sig en monterplats.

Cafè Kårtop medverkade som vanligt och fixade fika och grillade hamburgare med mera. 

I LRF monter var det ett jädrans kackel när hönsen fick dominera. Årets tidsfrågor bestod att gissa rätt på olika hönsraser. Studieförbundet Vuxenskolan var också med i LRF montern och informerade om vad det fanns för olika studiecirklar att välja på.

Det var inte bara nya fina traktor bland utställarna. Grålleklubben hade med sig flera gamla Ferguson.  I slaktdjursbedömningen fanns sju nötkreatur att bedöma och fina priser att vinna som sponsorerna har skänkt.

Vinnare blev Lars Hägg Kårtorps Gård med 59 poäng. förra året vann Helena Hägg, lars fru,  så Valdemarsviks Sparbanks vandringspris får stanna kvar på Kårtorps Gård ytterligare ett år.

Lars Hägg fick även ta ett pris från prisbordet som sponsorerna har skänk. Vinnaren valde en spaweekend för två personer på Villa Fridhem. 

Näringslivsutvecklare Malin Österström del tog under kvällen och informerade om hennes roll på Valdemarsviks kommun. Under kvällen fick sällskapet även avnjuta en väldig god buffè tillagad av närproducerade råvaror.