När Linköpings näringslivsgala gick av stapeln samlandes näringslivet och dess främjare under festliga former för umgänge och prisutdelning. Till årets gala var LRF inbjudna av kommunen utifrån vår roll i Linköpings strategiska näringslivsråd.

Som representant för det gröna näringslivet var det mycket glädjande att gå på årets gala då något stort har hänt i samhället, våra näringar har tydligt tagit sin rättmätiga plats i det samlade näringslivet.

Det är en utveckling vi har kämpat för i många år och nu tycks vi våra på god väg att uppnå denna målsättning, säger Erik Erjeby, regionchef för LRF Östergötland.

I de sex priskategorierna med tre nominerade inom varje kategori fanns inte mindre än 6 stycken företag med foten i våra näringar och ytterligare ett med tydlig koppling åt landsbygdsservice!

Tre av dessa gick dessutom från galan som vinnare i sin kategori, Haddorps gård med 34 000 ekohöns som årets gröna företag, Agricam som årets digitala innovation samt Auto-Mat (små livsmedelsbutiker med självbetjäning) som årets modigare. Stort grattis till er liksom till Agriopt, Kullagården, IT-bolaget Per och Per (fältappar för skogsbruk) och Energifabriken för era nomineringar!