Boka in 5 september i kalendern. Klockan 7:20 släpper arrangören iväg LRFs startgrupp. Du kan också vara en av Bondbönorna i det gröna laget. Vi öppnar anmälningen igen, efter att den stängdes ner pga Corona-pandemin förra året. Du som anmälde dig till 2020 får också starta nu i september.

Anmälan öppen tom 30 augusti
Vi har satt priset till 775 kronor för startavgift med teamdräkt. Gå in på https://mypages.vatternrundan.se och använd koden 409201-ru4pt4. Har du frågor kring anmälan? Kontakta Andreas Lundgren (Andreas.Lundgren@vatternrundan.se , 0141-22 32 93). Har du frågor om teamdräkt eller LRFs aktiviteter? Skriv till carl.selling@lrf.se

Målsättningen är att vi ska vara 60 startande tjejer; medlemmar, förtroendevalda och anställda. Under 100 kilometer genom jordbruksbygden i Östergötland blir det en skön resa med kollegor, vänner och kamrater från hela landet. Ta gärna med din träningskompis. Men boka din plats redan idag, eftersom platserna är begränsade.

Alla kan cykla
Du behöver inte vara tjej för att cykla. Det finns möjligheter för alla. Under veckoslutet kommer det att köras MTB-Vättern, Halvvättern 150 km och Vätternrundan med ny stäckning vid Askersund. Läs mer på https://vatternrundan.se och ta en weekend i Motala.

Nytt för i år, pga Corona-situationen, är ”Min Vätternrundan” på hemmaplan. Den som inte kan eller vill delta i Cykelveckans ordinarie lopp i september kan anmäla sig till utmaningen och cykla var och när den vill under perioden 13 augusti -5 september.

LRF lyftrer livsmedelsförsörjningen
Vad gör vi fram till start? På arrangörens hemsida finns inspiration, tips och träningsprogram. https://cykla.se/artiklar/nu-slapper-vi-traningsprogram-for-sommaren  Ett tips är annars att gå samman i styrelsen, lokalavdelningen eller kommungruppen och cykla några sköna rundor tillsammans.

– Att vi engagerar oss aktivt i Vätternrundan har flera skäl och orsaker, säger projektledare Carl Selling.

– Vätternrundan är ett av Sveriges största motionslopp som har många motiverade deltagare, de sätter hållbarhet i fokus och loppet körs genom vackra landskap som många gånger skapats av den Gröna näringen. Vi står för livskraft på landsbygden och är ryggraden för livsmedelsförsörjningen. Här blir vi synliga, kan lyfta våra frågor och driva opinion.