Statistiken visar med tydlighet att många upptäckt Bonden i skolan, och ännu viktigare är att allt fler pedagoger nu använder sig av materialet i sin undervisning. Bonden i skolan har fått otroligt fin återkoppling från pedagoger i precis hela landet. De tycker att materialet är mycket användbart och ger uttryck för att sajten underlättar deras arbete. Och det var ju precis det vi önskade.

För att fira ettårsdagen utlystes en tävling bland klasser som använt sig av materialet och vinnare blev årskurs 2 på Sjuntorpskolan i Trollhättan. Som pris blev de bjudna på tårtkalas idag. Gunilla Skogsberg-Lindén är lärare på skolan och tycker att Bonden i skolan är fantastiskt och lyfter de färdiga planeringarna som underlättar för pedagogerna. I sin motivering skriver Gunilla Skogsberg-Lindén, lärare på skolan:

–Vi på Sjuntorpskolan i Trollhättan arbetar med Bonden i skolan och barnen tycker att det är TOPPEN!!! Alla barn har på så sätt möjlighet att aktivt delta i undervisningen genom Bonden i skolan. På grund av svåra allergier i klassen har vi inte möjlighet att göra bondgårdsbesök som tidigare. Alla barn kan genom Bonden i skolan få en inblick i det historiska perspektivet och utvecklingen som skett. Uppleva alla olika områden, växtodling och maskiner med mera.
Detta är ett fantastiskt material med färdiga temaområden och upplägg.