- Besökarsiffror, feedback från lärare och inte minst användarenkäten som vi skickat ut pekar på en och samma sak- Bonden i skolan har landat rätt, konstaterar Pernilla Åkerström-Fridh som tillsammans med Anna Ross driver satsningen.

Hittills har Bonden i skolan haft nästan 40 000 besök och nästan 90 % av pedagogerna som är inne på sajten är så nöjda att de också tipsar sina kollegor om att den finns. Vidare visar undersökningen att nästan 50 % av lärarna som använder sidan jobbar i åk f-6, 35% i åk 4-6 och resterande i förskola, högstadium, SFI, särskolor med mera.

De tre teman som är mest intressanta är Jord till bord, Gårdens djur samt Hållbart samhälle och energi. Lektionerna som använts mest under året är Potatisens väg, Kretsloppet och Mjölkens väg. Vidare visar statistiken att det populäraste djuret att läsa om mjölkkon, följt av häst och gris. Utöver lektionssidor och fakta är både våra quiz och filmer populära med ca 10 000 besök vardera.

- Att vi kan få reda på vilka teman och lektioner som intresserar lärarna mest är guld värt nu när vi jobbar vidare med att förädla sajten, säger Pernilla och Anna fyller i:

- Till skolstarten i augusti kommer vi lansera sex korta animerade filmer om våra populäraste lantbruksdjur och ett nytt tema om Bondens innovationer.

Vi hoppas att alla medlemmar kan glädjas åt ett skolornas intresse för våra frågor- det ger hopp om en framtid med medvetna konsumenter, en förståelse för vikten av vårt lantbruk och förhoppningsvis fler som också söker sig till yrket.

- Jag är så stolt och glad över att vi kan ge detta fantastiska redskap till skolan. Och jag vill uppmana alla medlemmar att sprida ordet om att Bonden i skolan finns, så att ännu fler barn får lära sig om var maten kommer ifrån och varför vi behöver bönder, uppmanar Lotta Folkesson, barn och ungdomsansvarig i Riksförbundsstyrelsen.