Bästa hyllningen premierades med en kap- och gersåg från DeWALT, värd över 6 000 kronor.

Sågen gick till Adam Lantz i Rydaholm som för hans hyllning av Lars-Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost: ”För sitt brinnande engagemang för de gröna näringarna och att han ser en möjlighet i stort och smått. Hans närvaro både lokalt och regionalt visar att han ser företagaren, landsbygdsbon och den lilla människans behov. Det ger framtidstro!”

Och följande hyllningar belönades med varsitt USB-minne, i form av ett får:

Linnéa Andersson, Röstånga, hyllade Magnus Persson: ”Han håller igång gården och moderniserar den så att jag kan ta över en gård som man kan driva vidare.”

Carl Olai, Norsholm, hyllade Peter Borring: ”Peter får fler att förstå problemen och fördelarna med gröna näringarna på ett humoristiskt och enkelt sätt.”

Anders Gustafsson, Forsheda, hyllade Thomas Josefsson, LRF Konsult Värnamo:  ”Han är vår mycket duktiga revisor som ger oss en positiv syn på företaget och framtiden.”

Ellinor och Linnea Borgenvall, Boxholm, hyllade Anna Borgenvall: ”Tack vare vår underbara mamma har vi alla tre barn i familjen fått ett stort intresse för djur, natur och maskiner. Hon är själv engagerad i LRFs lokalavdelning och inspirerar oss barn till att engagera oss i den gröna näringen.”

Per Wendler, Linghem, hyllade Göran Widerström, tidigare växtodlingslärare på Vretagymnasiet: ”För att han på ett pedagogiskt och jordnära sätt lär ut växtodlingens grunder och inspirerar mig och många andra vuxenelever till fortsatta studier.”

Linnea Johansson, Oskarström, hyllade Erna och Lennart Eriksson: ”Mina föräldrar har visat oss glädjen och kunskapen inom de gröna näringarna. Något som gjort att vi tre syskon alla vill driva familjens mjölkgård vidare.”

Lena Strömgren, Björkvik, hyllade Anna Strömgren och Joakim Vägermark: ”De tog steget och vågade köpa mjölkgård 2015 när det är som tuffast ekonomiskt. De är unga, har kompetens och en härlig vilja att bidra till den gröna näringen. Stort lycka till, till dem båda!”

Elisabeth Svensson, Hestra, hyllade Thomas Svensson: ”Tack vare honom så har jag sagt sedan jag var liten (2-3 år) att jag ska bli bonde och mjölka kor. Och nu jobbar jag både hemma och borta med att mjölka kor.”

Ida Rantonen, Burseryd, hyllade Reinhold Koppelmark: ”Han har genom ett brinnande engagemang för de gröna näringarna inspirerat och motiverat elever att intressera sig för och fortsätta inom branschen. Reinhold har fram till nu arbetat som lärare på Segerstad Naturbruksgymnasium men gått vidare till livet som pensionär och är fortfarande lika engagerad i de gröna näringarna.”

Robert Broman, Dalsjöfors, hyllade Simon Broman: ”För att han har fått mig att se glädjen och känna framtidstro inom lantbruk och entreprenadbranschen. Alltid positiv och ingenting är omöjligt!”

Sölvi Ekström, Knutby, hyllade mjölkbonden Elin Torstensson: ”Hon vågar säga vad hon tycker, hon vågar sticka ut.”

Jeanette Evertsson, Grytgöl, hyllade Benny Evertsson: ”Han inspirerar mig till att bli en bättre bonde. Han gör att jag orkar upp klockan 5.00 varje morgon och mjölka kor och jobba i lantbruket. Han gör livet bättre.”

Anders Svensson, Värnamo, hyllade Kristina Karlsson, LRF Konsult Värnamo: ”Hon är en klippa. Hjälpte mig upp på fötter igen efter några krisår. Bara att ringa eller maila henne.”

Anders Ekström, Vintrosa, hyllade Erik Wigström: ”Han slutade med gräventreprenad för att köpa nedsliten, nerkörd mjölkgård och har lagt om den till en modern köttgård med lönsamhet.”

Cissi Leibring, Forshaga, hyllade Annika Frykenbrant: ”Hon fick mig att våga ta steget in som förtroendevald i LRF. Och hon är en fantastisk förebild, stark, klok och rolig! Hon fick mig att förstå att man kan påverka.”

Anders Hollstedt, Norsholm, hyllade Sveriges kor: ”Ni håller landskapet öppet och ger oss den ljuvliga drycken mjölk.”

Vinnarna har meddelats personligen och fått sina priser.