Kampanjen smygstartade i måndags, lanserades på allvar i onsdags och idag fredag fick alla LRFs huvudmedlemmar ett sms med uppmaning att skriva på via LRFs webb, www.lrf.se/formjolken, och sprida länken till så många som möjligt. Många klickade för att skriva på och det blev för mycket för LRFs webbserver som lade ner en kort stund, men snart var igång igen. Så den som inte kom fram via länken i morse uppmanas att göra ett nytt försök.

Via webben har det hittills kommit in cirka 43 000 namnunderskrifter och på LRFs Facebook-sidor har inläggen om namninsamlingen haft omkring 300 000 visningar.

Överlämning av namnlistor den 21 september

Namninsamlingen kommer att överlämnas till landsbygdsministern den 21 september i samband med att höstbudgeten presenteras. Då planeras också en manifestation på Mynttorget vid riksdagen.

Det här kan du göra för namninsamlingen

  • Om du inte redan gjort det, skriv på för mjölken här och sprid länken, dela den på Facebook.
  • Du kan samla namnunderskrifter på papperslistor på träffar eller i den lokala butiken. Listor att skriva ut hittar du här.
  • Dela på Facebook att du har skrivit på, det gör du enkelt från tacksidan efter påskriften. Om du redan har skrivit på kan du ändå dela det här.
  • Twittra och använda #förmjölken så sprider du höstens viktigaste budskap om svensk livsmedelsproduktion.