Emma Berglund är idag det nordiska familjeskogsbrukets, NSF, representant i Bryssel och anställd av LRF. Som generalsekreterare kommer hon att ansvara för verksamheten i CEPF i European Forestry House, mitt emot EU-parlamentet.

-Vi är oerhört glada och stolta för att Emma får denna möjlighet. Hon har helt rätt kompetens för att kraftfullt kunna utveckla CEPF och ytterligare stärka familjeskogsbrukets ställning i Europa Hon har under sitt år i Bryssel gjort ett förtjänstfullt arbete och fått mycket uppskattning för detta. Emma uppmärksammades bl.a. av tidningen Miljö-Aktuellt som en av de viktiga svenska lobbyisterna i Bryssel, säger LRF Skogsägarnas ordförande Sven-Erik Hammar.

Emma Berglund kommer från Uppsala, är 28 år och har två masterexamina i skogsvetenskap, från Sveriges Lantbruksuniversitet och University of British Columbia i Kanada. Hon har varit forskarassistent på University of Göttingen i Tyskland och University of British Columbia samt arbetat på Södra Skogsägarna och varit rapportör på Stockholm International Water House.

– För mig är det en oerhörd ära att få detta uppdrag och jag vill bygga upp samarbeten i Bryssel och runt om i Europa så att vi så kraftfullt som möjligt kan föra fram familjeskogsbrukets möjligheter och utmaningar, säger Emma Berglund.

LRF Skogsägarna är medlem av CEPF som består av nationella skogsägarfederationer i Europa och Sven-Erik Hammar är styrelsemedlem.