– Det är ett beslut som jag fattat efter moget övervägande. Det har varit två mycket spännande och lärorika år, men min tid räcker helt enkelt inte till för fortsatt engagemang i förbundsstyrelsen. Mitt fokus har varit på ekonomifrågorna och där har jag bidragit med min kunskap och ett brett perspektiv. LRF är en fantastisk organisation med djupt kunnande i många frågor, säger Ebba Lindsö.

Hon kommer dock inte att lämna LRF helt.

– Ebba Lindsö besitter stor kompetens och har erfarenhet från det svenska näringslivet och hennes perspektiv har varit berikande för LRF. Därför är jag mycket glad att Ebba har valt att fortsätta sitt engagemang, om än i ett annat uppdrag. Det är som ordförande för LRFs spjutspetsjury, den grupp som utser årets spjutspetsföretag – ett pris som delas ut en gång per år, på LRFs riksförbundsstämma, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

– Arbetet för att vaska fram 2017 års pristagare börjar i augusti 2016. Det finns så otroligt många fantastiska företagare inom det gröna näringslivet och jag ser fram emot att bidra med mitt perspektiv för att hitta den värdigaste vinnaren, som i mina ögon är en kreativ entreprenör, säger Ebba Lindsö.