"Livet på landet är inte enbart röda stugor, traktorer, kohagar och bönder i keps. Det är inte avfolkning och ödehus. Tvärtom! Den svenska landsbygden är fylld av idérika, initiativtagande och problemlösande människor".

Så inleder producenterna sin beskrivning av den nya podden Landet där de vill nyansera och berätta om det varierande livet på landsbygden. Podcasten börjar inledningvis med ett avsnitt om ägarskiften.

Besök Landsbygdsnätverkets webbsida och lyssna på första avsnittet här!

I det första avsnittet får vi stifta bekantskap med lantbrukaren Emma Eriksson från Alunda som har tankar kring hur vi ska få fler unga lantbrukare.

– Jag önskar att de som sitter på mark och byggnader låter någon få ett infall och upplåter en liten plätt eller del, förklarar hon.

Emma och hennes man har köpt en gård tillsammans. I avsnittet pratar vi om vikten av att äga lika. Om vad som behövs för att som ung våga satsa. Skillnader i bemötande och om att vi behöver börja tänka mindre traditionellt kring vad som behövs för att starta eller ta över en verksamhet.

Medverkande: Emma Eriksson, Alunda

Journalist: Ida Lindhagen

Ni kan lyssna på podcasten här nedan eller ladda ner appen Pocket Casts eller lyssna via iTunes Podcaster. Sök på: Landet Podcast

Samtliga avsnitt samlas även på vår sida för Landet.