Med Maten ska kännas bra i magen vill LRF ha dialog med konsumenter som är intresserade av mat och hållbarhetsfrågor och som vill veta mer om hur klimatsmart svensk mat produceras. LRF vill berätta vad man som konsument kan få men också ge tillbaka till klimatet, till samhället och matproducenterna om man väljer svenskproducerad, närproducerad och lokalproducerad mat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. Regeringen har utlovat att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att vi ska nå dit har bonden en nyckelroll och med rätt förutsättningar kan bonden och odlaren bruka sin jord fullt ut och bidra med klimatsmart mat. Sveriges bönder och odlare är klimatskötare som genom sin kunskap, erfarenhet och tillgång till naturkapitalet sitter på många av de framtida lösningarna för klimatet.

Konsumenternas förtroende för bonden som matproducent är  högt och många väljer redan från Sveriges bönder. LRF vill nu att fler ska hitta och välja mat som är producerat på hemmaplan på ett bra och säkert sätt.

Välkomna att få veta mer om den klimatsmarta svenska maten och Facebooksidan - Maten ska kännas bra  magen.
https://www.facebook.com/matenskakannasbraimagen